sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pitkä viikonloppu Pariisin lämmössä

Keskiviikkona muiden Olivea-jäsenten ahkeroidessa salilla, tämä käpy lensi romantiikan pääkaupunkiin Pariisiin. Sain hyvin pian huomata, että olin pakannut täysin väärät vaatteet ja kengät mukaan, Pariisissa oli joka päivä +29 astetta ja täysin pilvetön taivas! Ei auttanut muu kun ostaa uutta varustusta. ;) Ihan hirveästi matkabudjetti ei kuitenkaan antanut periksi impulssiostoksille, sillä Pariisissa elämään vaan kuuluu pitkät kahvilahetket ja ravintolaillat. Hyvin tulikin syötyä ja juotua!



Matkan ehdoton kohokohta oli perjantai-illan risteily Seine-joella. Illalla Pariisin rakennukset on upeasti valaistu ja puolen tunnin välein Eiffel välkehtii koko komeudessaan. Majoituimme edullisessa mutta hyvätasoisessa Lodge Du Centressä, josta oli hyvät kulkuyhteydet niin kävellen kuin metrollakin. Metroliikenne on Pariisissa hieman toista kun Helsingin yksi metrolinja. Pariisissa linjoja menee sinne sun tänne ja se onkin paras tapa liikkua kaupungissa.


Kävimme myös katakombeissa. Katakombit olivat todella mielenkiitoinen kokemus, vaikka olikin aika hyytävää kävellä (oikeiden!) luiden ja pääkallojen keskellä! Pakollinen museokäyntikin mahtui mukaan, kävimme Pompidou modernin taiteen museossa. Ihan kaikki teokset eivät natsanneet, mutta olipahan kokemus.


Huhu kertoo, että ranskalaiset ovat epäkohteliaita turisteille ja että he eivät puhu englantia periaatteesta. Tosiasiassa pariisilaiset ovat ystävällisiä ja avuliaita, englantia puhuttiin, mutta kielitaito oli usein heikkoa. Summa summarum: menkää ihmiset Pariisin jos vaan on mahdollisuus, se on näkemisen arvoinen paikka:)

-Tinja eli Stige

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Siis mä en kyllä ymmärrä, millä ajall te ehditte vielä käydä Pariisissakin! Terveisin kateellinen ;)