sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Suikkuja peliin, Riikka Penttilä!

Meillä oli viime syksynä ekaa kertaa Riken suunnittelemat puvut, eikä tuskan hieltä todellakaan vältytty. Tänä keväänä kaikki odottivat kauhulla pukuun tulevien suikkujen eli kangassuikaleiden määrää. Marjo onkin ehtinyt ommella jo yhden mallipuvun, jonka Rike on koristellut valmiiksi. Harkoissa on tällä viikolla ollut paljon toipilaita, jotka ovatkin jo ahkeroineet kaikkien pukuihin kangaspaloja. Kohta päästään liimailemaan ja ompelemaan strasseja, paljetteja sekä suikkuja omiin pukuihin, joiden pitäisi olla valmiina VVS:n katselmuksessa 6.3.


Riikka Penttilän suunnittelemat rohkeat ja omaperäiset puvut ovatkin kohahduttaneet voimisteluyleisöä kuluneina vuosina. Miss Valentine –kisoissakin Rike oli sanomansa mukaan nenä kiinni rytmisten tyttöjen puvuissa tutkimassa koristelutekniikoita. Päätimmekin kysyä Rikeltä kysymyksiä kilpailupuvuista ja kertoa vastaukset täällä blogissa.


1. Mistä keksit idean suunnittelemiisi pukuihin?

Koreografiasta ja musiikista. Yleensä ohjelmaa tehdessä jo tulee visio puvusta ja siitä miltä se näyttää.


2. Mikä on sun mielestä tällä hetkellä puvuissa IN? Mikä OUT?

Enemmän on alettu käyttämään yksityiskohtia. Ennen suurin osa puvuista oli aika simppeleitä. Myös koristeiden määrä lisääntyy vuosi vuodelta. On myös paljon ns. teemallisia pukuja, joista tietää jo ennen ohjelmaa, mikä teema kyseisellä joukkueella on. Out taitaa olla kokohaalarisamettipuvut...


3. Miten puku päätyy paperilta tyttöjen päälle?

Paperilla versio näyttää aina ihan erilaiselta kuin lopullinen. Olen huono piirtämään ja yleensä koristeluvaiheessa vasta suunnittelen lopullisen ulkonäön. Tykkään myös kokeilla eri tekniikoita. Mallipuvun teen itse kokonaan ja sen jälkeen vanhemmat tekevät loput. Yleensä vanhempien ilmeet ovat aika tuskaisia kun he näkevät, mikä työmäärä puvuissa on...


4. Mikä on kilpailupuvussa 'must'?

Strassit. Täytyy olla bling blingiä.


5. Mikä on sun lempiväri?

Pinkki & musta. Voikkapuvuissa kaikki paitsi punainen.


6. Minkälaista kisapukua et ikinä suunnittelisi?

Kuten edellisestä vastauksesta voisi päätellä, kokopunaista. En tykkää punaisista puvuista, ne näyttävät kaikki samalta. Pahoitteluni kaikille, joilla on ollut kokopunainen puku. (Myös itse kuulun siihen kategoriaan.)


7. Mikä on omaperäisin materiaali tai tekniikka, jota olet käyttänyt puvuissa?

Cineran kevät 2011 puku oli kiva tehdä, koska etuosa oli kokonaan valkoinen ja sai toteuttaa puvun pensselillä. Myös tämän kevään Adelien puvut olivat aika vaivalloiset. Halusin kokeilla spraytekniikkaa, mutta se ei ollutkaan ihan simppeliä. Zirconen kevät 2007 Samurai puvussa otin sakset käteen ja aloin leikkaamaan reikiä valmiiseen pukuun. Oli aika pelottavaa, sillä puku olisi voinut mennä pilalle. Myös niittejä olen erääseen pukuun laittanut, tosin ei ne näkynyt oikein minnekään.


8. Mikä on ollut vaativin puku toteuttaa?

Kaikki on omalla tavalla vaativia, mutta Adelien tämän kevään puku varmaankin kun tein sen alusta asti. Myös Zirconen 2008 Manson keilapuku oli haastava, koska tilattu printti oli puolet pienempi kuin sen olisi pitänyt.
Cineran RAKAS puku oli tuskaisa, koska valkoinen pitsi piti värjätä violetiksi, mutta lopputulos oli pastellinvioletti. Pastellinsävyt ei myöskään ole omissa henk.kohtaisissa suosikeissa, mutta ihan ok lopputuloksesta tuli.
Olivean syksyn puku oli myös vaativa omalla tavallaan, koska budjetti oli pienempi kuin yleensä kisapuvuissa.


9. Ollaan kuultu että olet saanut paljon kyselyitä pukujen maalaamisesta, voisitko antaa siitä jotain vinkkejä?

Juu, sähköposteja on tullut ja kyselty maalaamisesta. Ei se ole kuin mennä askartelukauppaan ja ostaa kangasmaalia. Sillä pääsee pitkälle. :)


10. Kuultiin myös, että olet saanut saumurin ja ommellut Adelien tämän kevään puvut itse, miten on sujunut?

Ihan hyvin. Tykkään ommella vaatteita ja voikkapukuja on helppo tehdä, koska materiaali on joustavaa. Muutamat raivokohtaukset sain kun kone tilttasi, mutta se kai kuuluu asiaan?


11. Mikä on sun kaikkien aikojen lempparipuku?

Niitä on niin paljon..Jos täytyy jotain sanoa niin tykkäsin siitä Fotonien kevään 2006 Pirates puvusta. Myös viime kevään Venäläisellä 12-14 Ocharovanie joukkueella oli hienot puvut. Jotain uutta. Jollain pikkurytmisellä oli joskus Looney Toones puku, se oli hieno! >.< Jos omista joukkueista täytyy sanoa, niin Cineran luuranko. Niin kamala, mutta niin ihana!


12. Mille joukkueille olet suunnitellut tänä keväänä puvut?

Adelie, Irena99, Olivea, Sole, Taiga ja Tringat.


13. Minkälainen tulee Olivean uudesta puvusta?

Värikäs. :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiva postaus !(:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, yksi kysymys Riikalle...kuinka kiinnität kangasmaalin kankaaseen- usea joustava kangas ei kestä silitystä?

Rike kirjoitti...

Laitan kankaan päälle leivinpaperia ja silitän sen päällä alhaisella lämmöllä. Kannattaa tosiaan silittää väri kiinni jos ei halua sen valuvan hien mukana pois. :)

Anonyymi kirjoitti...

Myös vanha keittiöpyyhe tai ohut (vauva)harso toimii kankaan suojana hyvin. Jotkut leivinpaperit päästää sitä paperin pinnoitetta rautaan ja voi pilata raudan. (Kokemusta on!)

Miljoonaa eriväristä suikkua koneella ommellessa on aika kiva, että omistaa ne kuusi ompelukonetta - ei tarvii olla vaihtamassa lankoja jatkuvasti! Mut kävyt hei, voiton puolella ollaan jo (melkein)!

t. Marjo, Pfaf, Mica, Husqvarna, Janome, Singer ja Bernina