maanantai 27. helmikuuta 2012

Kouluttautumista ja harjoituksia ”hiihtolomallakin”

Toisin kuin monet nuoremmat voimistelijat, kävyt eivät hiihtolomaa viettäneet, vaan treenasivat ja osallistuivat valmentajakoulutukseen. Tinja ja Heli saivat viikonloppuna suoritettua loppuun Voimistelulajien valmentajien jatkokoulutuksen, johon sisältyi yhteensä kolme lähijaksoa eli kolmen päivän koulutussettiä Vierumäellä. 



Kaikki lähijaksot sisälsivät luentoja eri osa-alueilta sekä käytännön tekemistä jumppasalissa. Ensimmäisellä lähijaksolla paneuduttiin taidon oppimiseen ja käytiin läpi muun muassa erilaisia oppimistyylejä. Toisella lähijaksolla aiheena olivat fyysiset ominaisuudet ja niiden harjoittaminen. Kolmas ja viimeinen lähijakso sisälsi vartalotekniikkaa, koreografian tekemistä, välinetekniikkaa sekä asiasisältönä valmennuksen tukitoimet, kehonhuolto sekä voimistelun tyyppivammat ja niiden ennaltaehkäisy. Kävyt ovat olleet siinä mielessä onnellisessa asemassa, että vammoilta on aika hyvin onnistuttu välttymään. Parempi koputtaa puuta kuitenkin tässä vaiheessa, kun kausi on vasta aluillaan (kop, kop..).



Koulutus oli kokonaisuutena antoisa ja ajatuksia herättävä, mutta toki myös intensiivisen sisällön vuoksi rankka. Kaksi käpyä saapui kolmena sunnuntai-iltana erittäin uupuneina koulutuksesta suoraan treeneihin. Käpytiimin sitoutuneisuutta kuvastaa myös se, että treeneissä on kuluneina viikkoina ollut toipilaita, jotka ovat kuitenkin olleet katsomassa treenejä, jotta ohjelmaa on saatu hiottua. Toipilaat ovat leikanneet pukuihin tulevia suikkuja ja kangaspaloja valmiiksi, ja puku-urakka on käynnistynyt.   

Palataanpa vielä hieman Vierumäelle viimeisen lähijakson tunnelmiin. Kolmas lähijakso oli viimeinen puristus, ja se tuntui jostain syystä kaikista lähijaksoista rankimmalta. Toisaalta viimeiset kolme päivää olivat myös koulutuksen hauskimmat. Tinja, Heli ja Vaasassa opiskeleva käpyjen entinen joukkuekaveri ja sisko Jaana kokivat mieleenpainuvia hetkiä muun muassa lauantaiaamuna matkalla aamupalalle jumituttuaan autolla jyrkkään mäkeen. Auto ei jaksanut mäen päälle, ja kun eteenpäin ei päästy, oli pakko peruuttaa. Tien molemmin puolin oli kuitenkin lumipenkat, ja auto onnistuttiin saamaan jumiin penkkaan. Heli ja Jaana yrittivät työntää autoa liikkeelle, mutta ylämäessä se ei kovin hyvin onnistunut. Ei auttanut, kuin kutsua huoltomies hinaamaan meidän irti. Suuret kiitokset Vierumäen ystävälliselle huoltomiehelle avusta!  



Viimeinen jakso sisälsi myös hieman iltaohjelmaa ja tutustumista koulutukseen osallistuneiden muiden seurojen valmentajiin. Pääsimme lauantai-iltana keilaamaan, ja Tinja totesi keilaustaidoistaan, että ”on joskus muutama hole-in-one tullut tehtyä.” Parempi siis pysytellä edelleen voimistelun parissa...



Kävyt ovat kunnostautuneet viime aikoina muissakin koulutuksissa, ja muun muassa tuomarikoulutukseen ovat osallistuneet alkuvuodesta Eeva ja Tiia. Kouluttautuminen jatkuu ensi lauantaina seuramme oppiäidin Hannelen vetämällä täsmäkoulutuksella.

Treeni-intoa ja hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

T. Heli

1 kommentti:

Olivea kirjoitti...

Loisto juttu,kuvat autossa mäestä näkemisen arvosia;P